miercuri, ianuarie 13, 2010

Speed of light!...


  Viteză ameţitoare. Imagini derulate cu repeziciune. Senzaţii tari. Plictiseală. O ţigară. Trei cafele. Un şurub. Câini. Două şoapte. O privire. "Şasă cai frumoşi!". O felie de pâine. Cinci felii de pâine! Cât e ceasul? Zeci de uşi deschise. Sute de trepte urcate. O melodie. Coli. Pix!! Pana mea... Bani! Coca Cola.. Bagaje! O brichetă. Altă ţigară. Memory stick. Încă o cafea. Termosul. Globul de jad. Şaizeci de maşini roşii, doar una neagră. Ochelari. Săpunul de pe etajeră. Un castron. Chei. Becul din hol. Microfonul. Casca. Următoarele cincizeci de melodii. Un led verde. Adidaşii albaştri. Cerul? Luna!! Agitaţie. Zgomot infernal. Trei prieteni vagabonzi. Patul. Ţigara de după. Şoseta albă pe dulap. Biblioteca. Cărţi! Ciocolată! Cacao! O brăţară. Dansul din club. Întâlnirea cu sute de persoane. Discuţia cu zeci dintre ele. Cât e ceasul?? Paşi grăbiţi. O poză în care n-ai ieşit bine. Amintirea de ieri. Gândul la mâine. Un led albastru. O şapcă. Bluza prea largă. Brelocul! Draperia. Imprimanta. Covorul roşu. Politică! Sună telefonul! Stres. Două tablouri. Podeaua rece. O pisică! Trenul Bucureşti-Constanţa. Magazine. Lumini. Panică. Ferestre. Trei balcoane simetrice. Pădurea! Case. O veioză. Mii de gânduri. Portofelul! Fotoliul comfortabil. Tastatura. Papucii moi. Un duş scoţian. Alţi prieteni. Înjurături. Îmbieli. Plăcinta apetisantă. Ultimii 3200 de tigri. Televizorul. Vecina de lângă. Cât e ceasul??? O bere. O promisiune. Atingerea din urmă. Ochii de care nu te saturi. Senzaţia de teamă. Sute de mesaje în Cosmote. Mp3-ul din buzunar. Melodia preferată. Care mai e aia?? Visul de iarnă. Aşteptarea verii. Marea!! O Dacie. Două Dacii. Zece amici. Cortul! Tigaia.. Vise! Hotărâri. O singură şansă. Ultima privire. Linişte. O tigară!...


  Nebunie nu alta. De ce am înşirat toate astea aici? Pentru că sunt lucruri pe care le vedem, le simţim, le gândim, le folosim în fiecare zi. Nici măcar nu am încercat să fac o anumită ordine între ele. Şi totul se desfăşoară cu viteza luminii pe parcursul unei singure zile. Mii de obiecte, sute de persoane, zeci de activităţi, mii de gânduri şi informaţii, sute de apeluri, zeci de semne de întrebare. La sfârşit ne plângem că ziua a trecut prea repede, că suntem frânţi, şi ne mirăm cum dracu de nu am înţeles mare lucru din ea. Cu atâtea imagini derulându-se sub ochii noştri obosiţi, zi de zi, fiecare zi aducând ceva nou, nici nu mai e de mirare. Trăim în secolul vitezei în adevăratul sens al cuvântului. Şi singurul lucru care ne mai ţine cât de cât sănătoşi la cap sunt rutina şi responsabilităţile. Altfel am ameţi în iureşul întâmplărilor de pe parcursul unei singure ore.
  Care oră? Aa... aia.. a fost de mult.. N-ai fost atent? A trecut ziua cu totul chiar... Pe lângă tine, erai ocupat să te concentrezi pe mult prea multe lucruri deodată ca să îţi dai seama ca s-a mai dus la dracu încă o zi din calendar.
  Am preferat să nu exagerez cu lista aceasta. Şi nu am înşirat nici 10%.. nici chiar 1% din ceea ce umple o zi. Folosindu-ne toate cele cinci simţuri. Până la epuizare. Nu sunt nebun să încerc să înşir tot ce trăieşte fiecare dintre noi din momentul în care se trezeşte până se întoarce în pat în dorinţa supremă de a lua o pauză! E imposibil. Şi o viaţă nu mi-ar ajunge să enumăr tot ce cuprinde o singură zi obişnuită.  Şi totuşi avem timp pentru toate. Iar dacă nu, încercăm să ne facem, pentru că avem imaginaţie bogată şi ne folosim din plin de oportunităţi. Şi nu vrem să ratăm nimic.
But it's ok... Tomorrow is another day!!

Niciun comentariu: