luni, ianuarie 04, 2010

Pitipoance si masini!


  Conform dictionarului, in ziua de azi, cuvantul 'pitipoanca' are sensul de 'tanara bucata feminina'... In my opinion... That is wrong!
  Pitipoancele vor bani, bautura, distractie, si sunt vazute intotdeauna in compania unor masini de lux, posibil de ultima generatie. Asa si?... Oare noi celalti nu suntem exact la fel? Toti, restul. Toti vrem bani si masini. Dar - lumea foloseste cuvantul 'masina' cu sensul lui general, de vehicul pe roti. Wrong! Masina este un ansamblu organizat, ordonat astfel incat sa functioneze ca un mecanism. Masina este tot ceea ce este artificial, si are un anume uz.
  Remember Matrix? Acolo apareau 'the machines'... care in nici un caz nu erau vehicule de lux pe rotile.
  Toti suntem astazi fascinati de masini, de accesorii, de gadget`uri, de ultimele aparitii in ceea ce priveste.. Orice fel de piesa electronica - masina - care sa ne faca noua viata mai colorata. Telefonul mobil. Nedespartit de multi dintre noi - este si el in fond, o simpla.. masina. Unii se multumesc cu ce au, altii isi procura, in limita posibilitatilor, tot ceea ce li se pare mai sclipicios, mai modern, mai multi-functional, si mai rapid. Din magazine IT&C.. Din saloane auto.. Din magazine de electro-casnice... 'Ba tu ai vazut ultimu model de aspirator?? Ala care suge tot prafu, captuseala de pe canapea, pisica, si inclusiv pe tine?? Ma duc sa il cumpar!!'...
  Masini.. Sunt peste tot. Iar noi nu numai ca le folosim, dar am devenit dependenti. Si nu ne mai imaginam viata fara ele. Ce ar zice stramosii nostri oare? Aia care cu un bat si doua pietre au construit imperii? Ar rade de s`ar prapadi, si cu una din pietre ar da dupa lenea noastra, lene generala aparuta in ultimele secole datorita masinilor. Dar probabil ca ne`ar lauda imaginatia si spiritul de creativitate - aia da.
  Incerc sa imi imaginez o zi pe pamant fara masini. Fara curent electric dealtfel, ca pe asta se bazeaza tot. Cineva intreba odata, cum ar fi sa pice intr`o zi, o singura zi, internetul, pe tot pamantul. Cred ca multi ar zice ca a venit Apocalipsa.. Ce ar face toti aia care folosesc masina numita simplu 'calculator' cu ea, daca numai pentru internet ar folosi`o? Probabil ca i`ar da foc in ziua respectiva.
  Si totusi, masinile evolueaza.  Odata cu tehnologia. Si avem masini din ce in ce mai bune. Destinate sa ne faca noua viata mai usoara. Destinate sa ii imbogateasca pe unii, si sa ii duca la faliment pe altii. Si cu scopul bine definit de a fi folosite, de catre oricine, oricare ar fi folosinta lor. Isi mai imagineaza cineva in ziua de azi o lume fara masini? Isi inchipuie cineva ca ar putea trai fara tot ceea ce foloseste si cu care s`a acomodat atat de puternic incat s`ar simti dezbracat si neajutorat daca ar ramane fara ele intr`o buna zi?
  Nu imi mai imaginez ce masini or sa apara in viitor, pentru ca imaginatia mea bate frontierele, si e putin probabil ca orice mi`ar trece prin cap sa nu se si realizeze intr`un viitor.. indepartat, poate apropiat, dar cu certitudine realizabil, intr`o anumita masura.

  Suntem cu totii niste pitipoance. Guvernate de masini. In fiecare minut al vietii noastre. Iar daca intr`un minut ramanem fara masini, alergam turbati sa le gasim si sa le folosim iar.
  Suntem cu totii, fara exceptie, niste pitipoance. De era noua!!

5 comentarii:

Cristian spunea...

Am citit ceva asemanator cu ceva timp in urma..

Baietii nu sunt pitipoance =))

Cosmin Piticu` spunea...

Nu ma nebunule.. metaforic vorbind! La naiba, nu intelegi nimic! :))

Cristian spunea...

Astept sa raspunzi la comparatia intre blogul meu si al sclifositei .

Cristian spunea...

Esti tradator , sa inteleg ?
Nu a fost problema ca sa ies la suc , si ca mor de bani =))
Daca ar vorbi cat de cat frumos , ar spune ca vorbeam normal. insa m-a luat peste picior .
Si greseala mea a fost ca nu ..sti tu ce !

Am terminat cu acest subiect neinteresant . Ne mai citim !

Cosmin Piticu` spunea...

Cum spuneam Chiuy.... raspunde si tu in locul unde ti`a fost lasat comentariul! :))) o doamne... N`o scot la cap cu tine.
Si nu`s tradator - n`ai inteles nimic din commentul meu. Read again! Eu is parte neutra mah! :)))) Cine naiba m`o fi pus sa atat spiritele... :)))