marți, martie 02, 2010

Spring time


 Ş-a venit şi primăvara... Naivă, cu un strop de căldură - exact atât cât trebuie, cu soarele care şi-a mai ascuns colţii cât de cât.. Şi cu un cer albastru cât cuprinde... Presărat de nori bătuţi de un vânt cald.. Nu mă mai satur. Şi ceva îmi spune că fiecare dintre cei care bat străzile zi de zi, fiecare persoană, fiinţă, creatură, s-a oprit un moment ieri, a adulmecat aerul proaspăt, şi a reflectat la acelaşi gând ce a înflorit în minţile tuturor: "E primăvară!".. Apoi şi-a continuat drumul, hotărând să lase în urmă gripa, criza, şi toată iarna rece şi grea. Şi probabil că fiecare a alergat să dăruiască un mărţişor acelora care le-au făcut zilele mai uşoare şi mai frumoase, acelora cărora au meritat atenţia, şi de ce nu, acelora care sunt acolo cu bine-definitul scop de a exista pentru cineva.
 Efemeră în sinea ei, primăvara aduce totuşi ceva nou în fiecare an. Fie că e persoana care aduce mărţişorul, fie că e norocul ce te loveşte când nu te aştepţi, fie că e pur şi simplu atmosfera de pace şi natura care înverzeşte ca de fiecare dată - totul pare nou odată cu venirea anotimpului călduros. 
 Revin fără să vreau la acel vers din Vama... "Au trecut ani... Au trecut mulţi ani şi.. Viaţa s-a schimbat.." Iar odată cu viaţa, s-a schimbat şi primăvara. Şi fiecare o simte altfel de la an la an. Dar de fiecare dată, toată lumea simte că a venit iar anotimpul care dă viaţă tuturor, şi într-un fel ne inspiră să trăim mai bine, mai intens, şi ne dă acea sete de viaţă pe care numai vântul cald din aroma dimineţii însorite îl poate aduce. Propun să înceapă Anul Nou pe 1 Martie.. Să ne scuturăm de iarnă şi să o luăm iar de la capăt, curioşi de noutatea adusă de primăvară. Sau poate că e o propunere proastă, cine ştie.
 Iar eu? Am preferat ca de fiecare dată, să încep prima zi de primăvară în cel mai bun mod cu putinţă, adăugând un strop de savoare, un strop de pasiune, puţină adrenalină, un vers ce niciodată nu se va invechi, şi tot acel ceva pe care pun preţ mai mult, şi fără de care începutul primăverii ar fi fost fad. Iar asta e a doua zi de primăvară.. Şi ca fiecare din multele ce au rămas, se anunţă interesantă. Iar fetelor le urez cât mai multe mărţişoare, de la oricine s-o nimeri. Nu conteză atât persoana, cât gestul, şi nu atât obiectul, cât fapta, iar dacă e venit din suflet, valorează mai mult decât cel mai gros lanţ de aur imaginat. Pentru că lanţul se amanetează, dar nu şi pasiunea.

Have a great spring!

3 comentarii:

Grațiela spunea...

Great spring wishes! :))

Cosmin Piticu` spunea...

yup... and may they come true! ^^

Grațiela spunea...

pacat ca iar ninge...si ma simt ca inainte de Craciun:-L