marți, iunie 23, 2009

Mall... si alte abureli




Oare cati dintre noi nu au trecut vreodata prin Mall, si cati nu locuiesc intr-un oras care detine (macar) o astfel de cladire? Ce reprezinta aceasta constructie? si cine o frecventeaza de obicei?
Un Mall ar trebui sa fie (cel putin teoretic, asa cum este in marile orase) un loc unde se poate gasi orice, de la tzoale pana la aparatura electro-casnica.. La niste preturi mai mult sau mai putin exagerate.. si cu o multime de oameni patruland, verificand, si cumparand diverse produse. Problema e ca, daca locuiesti intr-un oras micut, cazul meu, nu prea ai piata de desfacere pentru un Mall. Populatie micuta, preturi cam mari, si nu prea multi oameni care sa considere Mall-ul drept cel mai adecvat loc de cumparaturi.
Ideea cu Mall-ul mi-a venit in dimineata asta, cand am urcat pentru o cafea la 'food court'. Dupa cate se poate observa, Mall-ul nostru e mai mult gol... decat Mall... Poate pentru ca era prea de dimineata... poate pentru ca e criza... sau poate din simplul motiv ca oamenii nu mai sunt atrasi de el. (Am lucrat in Mall, si sincer nu mi-a placut.. In afara de sambetele si duminicile mai 'pline', batea un vant de nedescris pe culoarele cladirii.)
Ce m-a mirat a fost ca nu am observat 'hoardele' de tigani care se strang si stau pe cate 5 cafele fiecare (de la Tempo Cafe - Springtime, ca e mai ieftina 'si isi permite mai multe'!), hoarde care, din cine stie ce motiv, lipseau cu desavarsire. Poate or veni mai tarziu, dracu sa-i pieptene. Si da, din pacate ei au ramas cam singurii clienti fideli ai Mall-ului nostru, venind regulat, zi de zi, mai multi sau mai putini, si intotdeauna acompaniati de injuraturile, accentul si mirosul de rigoare. (Rau imi pare ca nu am avut inspiratia sa fac o poza cand am avut ocazia, jumate din sala de mese era plina pana la refuz de 'colorati', care mai de care mai galagiosi...)
Ce dracu ne trebuia noua Mall? Habar nu am. Si cum de a rezistat pana acum? Nici asta nu stiu. Stiu numai ca la un moment dat se vehicula ideea ca s-ar inchide Mall-ul nostru, multe magazine fiind deja in imposibilitatea de a plati intretinerea si chiria.. Dar inca se mai tine pe picioare. Cat timp oare? Habar nu am. Si la cat de rar trec pe acolo, sincer nu ma intereseaza de soarta lui.
Momentan raman la ideea mea - a fost, este, si va ramane o idee tembela constructia Mall-ului in orasul asta micut. Poate singurul lucru bun ar fi chestia ca mai ofera cateva locuri de munca... Si are la etaj o sala de Casino, cu unele din cele mai bune mese de biliard din tot orasul.
Dar atata timp cat vor exista persoane cat de cat bogate, fete fitoase (alea sunt din plin), renumitii bizoni si tigani bautori de cafea, Mall-ul o sa stea in picioare... Cred.
Si ca veni vorba de asta, mai atasez o poza, pe asta voiam sa o pun de mult... Reprezentand o terasa undeva in centrul orasului, intitulata foarte inspirat 'La Fitze'. De asta chiar merita sa faci caterinca. Si mereu cand ma voi uita la poza asta imi voi aduce aminte ca traiesc in Romania. Si nu numai ca imi ocupa tot timpul, dar it sucks!

P.S. Cafeaua trebuie sa recunosc, a fost buna... Preparata chiar de o vecina de bloc... Si faptul ca 'cioroii' lipseau din peisaj m-a facut sa o savurez chiar cu placere.


Niciun comentariu: