joi, decembrie 31, 2009

Too late...


 Cateodata... E prea tarziu. Sa faci unele lucruri. Sa spui unele lucruri. Pe unele mai bine le lasi nespuse. Iar pe altele mai bine le spui pana nu e... Prea tarziu.

  Ce rahat. Pe bune, oare chiar e prea tarziu sa spui ceva? Sa faci ceva? Sa incerci ceva? Nu, cu siguranta.
  Niciodata nu e prea tarziu.. Sa spui cuiva ce ai pe suflet. Sa spui altcuiva de ce il placi. Si lu` alalalt, de ce nu il placi. Niciodata nu e prea tarziu sa spui cuiva ca inseamna ceva pentru tine. Si niciodata nu va fi prea tarziu macar sa incerci ceva, indiferent de consecinte. Incercarea moarte n`are!.. Iar cine nu incearca, inseamna ca nu are hotararea de a trai cu adevarat. Degeaba ii pare apoi rau ca nu a incercat, sau ca nu a spus lucrurile la vremea lor.
  Uneori e prea tarziu.. Sa iti para rau. Sa regreti faptele facute, gesturile ce i`au enervat pe altii, vorbele grele pe care le`ai aruncat fara sa te gandesti dinainte. E prea tarziu sa incerci sa repari greseala facuta. E mult prea tarziu sa visezi la ce ar fi putut sa fie daca nu erai incapatanat si acceptai, spuneai, sau traiai momentul.
  Dar niciodata nu e prea tarziu sa iti ceri iertare. Orice ar spune altii! Niciodata nu e prea tarziu sa recunosti cine esti de fapt, ce vrei, si ce visezi. Niciodata nu e prea tarziu sa afirmi sus si tare ca esti un bou si - orice ar zice ceilalti - regreti ceea ce ai facut, ai spus, sau nu ai spus. Si uneori e mai bine sa pari slab in ochii altora, pentru ca si faptul ca iti recunosti greseala da dovada de putere si tarie in ochii cui trebuie, daca acel cineva chiar conteaza.
  Uneori da, e prea tarziu. Sa mai incerci ceva. S`a dus!... Si nu se mai intoarce, chiar de ai avea inca o viata la dispozitie. Atunci e momentul sa regreti ca nu ai incercat. Si orice ai face, orice ai spune, orice ai insinua, timpul nu se mai intoarce.. Accelerat sa fii! Si tot nu poti prinde timpul pierdut din urma!
  Dar chiar daca regreti degeaba, si a trecut de mult momentul, niciodata nu e prea tarziu sa iti amintesti. Sa te gandesti. Si sa intelegi daca, unde, de ce, cum, si cat ai gresit. Niciodata nu e prea tarziu sa inveti ceva. Si niciodata nu e prea tarziu sa iti fixezi bine in cap ca nu e bine sa faci asa. Pentru ca nu ai nimic de castigat. Si ai cu atat mai multe de pierdut daca ai gresit fix fata de cine nu trebuia.
  Niciodata nu e prea tarziu sa zambesti! Niciodata nu e prea tarziu sa faci ceea ce ti`ai propus cu multa vreme in urma. Niciodata nu e prea tarziu sa visezi, sa speri si sa incerci pe cat posibil sa iti indeplinesti scopul.
  Si niciodata!.. Niciodata nu va fi prea tarziu sa spui cuiva 'Te iubesc!' Indiferent de cum va reactiona persoana respectiva. Niciodata nu va fi prea tarziu sa lasi deoparte mastile, etichetele si multimea de intruchipari pe care le ai, pentru a recunoaste ceea ce simti. A meritat sa o spui? Foarte bine! Ai de castigat muuult, mult mai mult decat daca te abtineai. Nu era ceea ce sperai sa fie? Ai tot de castigat, macar stii o treaba sigura - nu merge frate.. Nu a fost sa fie. Treci peste.. Si continua! In nici un caz nu te opri. Spune, orice ar fi de spus, orice ai avea pe suflet. Atunci cand nu mai poti sa tii in tine. Atunci cand nu mai ai oricum nimic de pierdut. Atunci cand risti sa iti prapadesti si ultima picatura de caldura din sufletul tau, doar de dragul de a recunoaste cine esti, ce simti, si ce doresti.
  Niciodata sa nu spui 'E prea tarziu....' Nu se stie.. Niciodata!
 Si niciodata sa nu iti para rau ca ai incercat.
  Iar eu unul? Am preferat, prefer, si intotdeauna voi prefera sa imi para rau de ceea ce am spus sau am facut, decat sa imi para rau de ceea ce nu am spus, sau puteam sa incerc. Pentru ca e de o mie de ori mai dureros! Si pentru ca apoi stau si ma frec o viata intreaga cu gandul ca.. Poate nu a meritat sa tac. Si nu voi stii niciodata, pentru ca a doua oara poate nu voi avea sansa sa o spun. Ceva. Orice. Orice merita sa fie spus. Oriunde, oricine ar asculta, oricine ar vedea.
  Prefer sa imi asum riscurile! Si prefer sa fiu etichetat drept bou de intreaga lume, daca eu consider ca merita, si daca - atata vreme cat stiu ca eu, si cine conteaza pentru mine.. Stim mai bine decat ceilalti.
  Si tu? Incearca! Simte! Spune! Traieste! Niciodata nu e prea tarziu... Doar gandeste`te bine la consecinte inainte. Si ai grija sa fii pregatit mereu. Pentru orice situatie imaginabila.
 Cheers!


  Another post, in care am vrajit populatia. Nu sunteti de acord? Nici nu trebuie sa fiti. Nici nu ma asteptam sa fiti unii dintre voi.. Conteaza ca ma sustin ceilalti, aia care inca mai inteleg. De ce. Cum. Si cat de adevarat e faptul ca niciodata nu e prea tarziu pentru..
Orice! Iar tu? Candva, odata, ai sa citesti cele scrise aici. Si iti spun de pe acum, ceva ce sigur nu voi regreta, din vreun milion si ceva de motive, si de care imi voi aduce aminte o viata, din alt milion si ceva de motive... Te iubesc!!

3 comentarii:

Sabina spunea...

Asta e defapt dorinta de-ati demonstra tie in primul rand ca "niciodata nu e prea tarziu sa..." :)
O refulare asa la trecerea dintre ani.

Cosmin Piticu` spunea...

Maybe ^^ inca sunt intr`o continua schimbare. Si merita! :D

Grațiela spunea...

Cred ca esti prima persoana care scrie posturi kilometrice si cu toate astea parca nu vreau sa se mai opreasca. Interesant! Felicitari! Ca bine zici ce zici tu acolo...
...dar unii pur si simplu nu merita sa le mai zici nimic.